Rechtsgebieden

Contractenrecht, intellectuele eigendommen en oneerlijke concurrentie, insolventie- en sportrecht

Zoekt u een advocaat met specifieke juridische kennis op het gebied van contractenrecht, intellectuele eigendommen en oneerlijke concurrentie, insolventie- of sportrecht? Dan bent u bij Hans-Erik aan het juiste adres. Zowel bedrijven als particulieren in regio Breda, de grensstreek en ver daarbuiten. Hans-Erik staat voor persoonlijk contact, is zelf ook ondernemer en heeft ruime ervaring als bestuurder en toezichthouder bij NAC Breda, bij Outdoor Brabant (Breda Hippique) en andere sport- en maatschappelijke organisaties.

Hieronder treft u meer informatie aan over een aantal specifieke rechtsgebieden. Staat het juridische onderwerp waarbij u hulp nodig heeft er niet tussen? De kans is groot dat Hans-Erik u toch kan helpen. Neem vrijblijvend contact met hem op. 

Contractenrecht

Contracten, mondeling of schriftelijk, zijn essentieel voor een goede samenwerking, maar ook een houvast bij geschillen. Maar waar moet u op letten bij onderhandelingen en wat moet u in ieder geval goed vastleggen? Als uw contractpartij de overeenkomst niet nakomt, wat doet u dan? Ook Europese regelgeving wordt hierbij steeds belangrijker. 

Hans-Erik van Gorp adviseert en ondersteunt bedrijven bij hun bedrijfsvoering, uitbreiding en het toetreden tot nieuwe markten. Het opstellen, beoordelen of beëindigen van verschillende soorten contracten alsmede het procederen over contracten is zijn dagelijks werk. 

Ook particulieren die contracten sluiten met andere particulieren, bedrijven of de overheid kunnen een beroep op de expertise van Hans-Erik.     

Intellectueel eigendom

U heeft als ondernemer een handelsnaam, merk of logo waarin u wilt investeren. Of u heeft een uitgewerkt idee of concept dat u op de markt wilt brengen. Bescherm uw onderscheidingsmiddelen en creaties met intellectuele eigendomsrechten (IE-rechten). Hierbij kunnen verschillende soorten eigendomsrechten van toepassing zijn, zoals auteursrecht, domeinnamen, merk-/ modelrecht, handelsnaamrecht, octrooirecht en bedrijfsgeheim.  

Hans-Erik is feilloos bekend met welke IE-rechten er zijn, welke rechten u als ondernemer heeft of kunt aanvragen, welke bescherming de verschillende rechten bieden en met het concurrentierecht in het algemeen. 

Stel, u kijkt bij het registreren van uw handelsnaam wel in het Handelsregister, maar niet in het Merkenregister of de naam al door iemand anders is geregistreerd. Dan loopt u het risico dat die ander u aanspreekt en u de handelsnaam niet meer mag voeren. Dit betekent extra kosten voor het wijzigen van de naam op bijvoorbeeld uw website, in brochures, op social media en op uw briefpapier. 

Sportrecht

Alle juridische aangelegenheden die in en rond de sport een rol spelen vallen onder het sportrecht. Vaak worden de grenzen van andere rechtsgebieden overschreden, zoals met de verkoop van een paard en de transfer van een voetballer. Hier krijgt men namelijk ook te maken met contractenrecht, arbeidsrecht, portretrecht en medisch recht. 

Sporters lopen regelmatig tegen bijzondere juridische problemen aan. Er zijn andere vragen en belangen. Sportrecht is een verzamelnaam voor een aantal rechtsgebieden dat een belangrijke rol speelt in de sportwereld. Denk aan intellectueel eigendomsrecht (sponsorcontracten, portretrecht), verenigingsrecht, ondernemingsrecht, medisch recht en arbeidsrecht

Specialist zijn in het sportrecht betekent meer dan het kennen van de wetgeving. Kennis van de branche en de regels van de desbetreffende sportbonden. Hans-Erik heeft jarenlange ervaring in de voetbal- (NAC) en hippische wereld. 

Insolventie

Iedere ondernemer en particulier krijgt weleens te maken met financiële problemen van zichzelf of van contractpartijen. Wat dan te doen? Wat zijn de juridische mogelijkheden om tot een oplossing te komen? Wat zijn uw rechten en plichten bij faillissement? Welke invloed hebben de Coronamaatregelen op contractuele rechten en verplichtingen?  

De insolventiepraktijk vraagt om flexibel en creatief meedenken, het onder woorden brengen van problemen, onderhandelen en het zoeken naar optimale oplossingen. 

 

Leg uw vraag gerust aan mij voor